Friday, December 16, 2011

SURAT CHENTA UTK ZAM (YANG KEDUE)





zam...

ni surat chenta yg kedue dr bel utk zam...
dh lame bel x menulis..pasalnye bel penat le balek kje...pk nk tido jek..
skang nih kite dh jarang2 mesej kan zam...bukan bel mls nak mesej zam tapi kedit bel slalu jek xpired bile bel trase nk msej zam tu.kebetulan pule.hehe...ampunkan bel ye zam...nt bile bel dah topup bel msg smule k...
bel wat callmeback td kat zam..tp zam ngan bsilat plak..huhu..ingat td nak ajak p kdai beli brg utk bezday mak...takpe la..silat ye dulu zam..silat bek2 k...jgn sampai suo tu trkoyak nt takde org nk jaetkan..bel nih phm2 aje la..mne le tau nk jaet2 ni...:)
zam..adek nih dok dr td melilau blakang bel ni..mungkin die nk bermuke buku ngn kwn2 die...
sampai sini jek ye zam...esok bel tulis utk zam lg.selamat tinggal BUSHUK!!!


FROM: buahatikamu <3

aku kembali & sebab serta punce kenapa aku tak online???

assalam..selamat mlm....hye :)

rasenye nak dekat 7 bulan x blogging....aduyaii...kalah PM hokeh aku nye sebok...dah bsemak n bsarang dah blog nih sejak ditinggalkan...cian...aku bukan ape...balek dr keje jek aku mcm xde mood dh nk mngadap pc....dah muak dah 8 jm kt tmpat kje....saket mate i tau nyah asek ngok cahaye jek!!!so slalu balek keje tu pas aku melahap nasi..mandi2 kerbau..ngok tb  jap..wt ape2 yg patot aku pon teros jek tjon kt tilam peraduan aku yg tsergam indah tu..hehehe...dap tu tido pas penat2 blek keje...ilang sgale beban keje.. :)
n lg 1 SEBAB aku x blogging pasalnye sbb aku x byo berokben (rahsie ok..).. aku buknnye x nk bayo tp biase le org bru nk idop nih...asek kekurangan UANG jek tiap bulan tu...hehe...insan yg plg bengang bile aku x byo ni dh tentu lah adek aku..sbbnye x dpt le die nk bermuke buku ngn kengkawan die tuh..mcm x puas2 jumpe kt skola budak zmn skang nih...ish..ish...ape ntah nk jd!!!(muke marah ni).. n ade lg org yg bengang thp cipan pulang petang hokeh...sape lg kalo bukan zam...hahahhaah...tiap ari org bank tu kol die soh byo utang...cian die...smpai pkse aku tuko name bagai..aku bukannye sngaje nk susah kan die..tp akak kt mekcis tu yg kate aku x ckop syarat nk ade bokben sendiri..plk tu mse tu zam briye nk volunteerkn name die utk aku gune..nyiru tapak tgn...lautan api cik adik tadahkan dek non oii..sape soh volunteer kn?...hahaha..
sebulan ok aku ikat pwot smate2 nk byo bokben nih..so kpd adek aku sile ucapkan time kasih kepade kakakmu ini ok...huh!!

so skang dh ade bokben n kje pon dh agk stabil...so pasni kalo ade klapangan akan ku hapdet blog ni tipa2 ari jike aku tak tido...ok..chiow....krohhhhhhhhhhhhhhh..zzzzz





p/s: kt opis ramai yg kate aku kuat tido..tgok mate pon dh tau..tgok bdn???
     chit...ingt lg x ngn program diet aku???siyes....TAK MENJADI!!! bpikir utk mulekan smule ni...

GAMBAR DI ATAS HANYA SEKADAR HIASAN + PEMBAKAR SEMANGAT!!!

Thursday, June 30, 2011

MY DIET BARAI

BARAIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!tu la yg aku dpt ungkapkan n concludekn about my diet..hampeh +hampagas + eskimo n blablabla...trget aku mnerewang jaoh!!bukan mken turun mken naek plak..sedeh!!xpe...akn usaha lg...new DATELINE ialah pd 31/12/2011..we'll see!!


TARGET SEMASA!!!!

BERAT SEMASA ...

Monday, April 18, 2011

APESAL SEY?????????

aduyaiii..apesal sey opis aku block FB???x ciok btol le...huhu
nway...stelah 2 mingu kje situ so far ok jek...ade gak la yg cm x dap ri tu tp mls nk lyn...org tue punye hal...huh...

skrg cm jrg2 jk nk hapdet blog ni..buknnye ape...brokben ni slow amat...mls nk tgu die loading...ummmm.....pnat le ....isnin...nk tido cepat :/

Sunday, March 27, 2011

GADOH..GADOH n GADOH LG!!

damn!!mmg aku x spatotnye taip mende nih kt sini tp...sape yg kesah ngn aku??ade ke org yg mampu nk dengo cite aku yg x besh..belog..belog...ko le yg paham n dpt aku lepaskan sgale yg aku pendam dlm ati...;( argfh!!!!!!!!!!!!

SABTU~ kami gaduh..sbbnye sgt buduh....seari bfore tu , JUMAAT ak da jnji nk msk utk die..so SABTU aku mintkkn die bwk aku singgah g kdai jap tp die ckp CEPAT SIKIT...mybe die x prasan...ati aku saket btol bile die ckp cmtu dgn suare die yg...arghhhhz! penyudahnye teros balek umah..aku plak tarek muke n x salam die..bg die mybe aku KUANG AJAR..die msg aku mende yg aku x expect ptg tu...adess..plu ke take serious sgt mende2 cmtuh???LASTLY..aku kne mintak maap...sume slh aku je punce...TNSION!!BAM!

AHAD ~ dah baik...cube nk wat cm biase tp ati aku saket!!!!
               mlm msg die tp die busy n ade big problem nk kne settle..die ckp aku kne fhm skarg aku bukan kne jage hti aku jek..aku kne jage hati die skali..K FINE...X MSG...men fb smpai 2 pg!!!!

ISNIN~ subuh2 msg die say morning.. XREPLY..accepted psl die ngah ade probs.. smpai opis bru pasan fon tertinggal...call die NK INFORM ENPON AKU TGL..X YH MSG N BLABLABLAB..MOOD HAPPY BTOL..PG2 KATEKAN....x pasan plak time tuh kol 8 suku n die ngah meeting..die angkat..n marah ngn ayat yg x bleh BLAH!!aku sure kwn2 die sume ade depan die time tuh..aku...mampu ); jek...tros matikan call..


sminit yg lalu~ MENCUBE JD YG TERBAIEK UTK DIE ...


Friday, March 25, 2011

CARA LAJUKAN SPEED BEROBEN YG NYAWE2 IKAN...


act aku ni x le bpe kaye..aku cume pkai maxis berokben jek utk surf internet..tu pon aku gune yg plg cikai..rm48 sbulan..huhu..tp slalu bulan2 msti kne charge smpai rm90 lbih gak psl aku ske topup2 quota..adek aku ni suke sgt mg'upload gmbo K-POP star kt fb die...tu psl speed jd sipot vavi nye move...sadis!!nape sadis??sbb bile turn aku nk upload gmbo brg utk online store jek die mule le hampeh  n kuo msg2 dr incik meksis mintk aku topup n topup n topup smpai aku x larat nk bayo n teros kne terminate ;(

aku pon dok search,surf, lost n faun kt google how to make my broadband speed too fast too furious eventho' limit die dh over the shadow..n thanks to incikbudakbotak for the tiptop tips yg die share tuh...
not bad le...xde le nyawe ikan sessangat :)

sape mau tau carenye leh terjah itu blog budak botak k..

REMINDER: kalo awl2 bulan n speed ngah laju toksah le wat k..wat time die nazak jek psl kalo wat awl bulan cepat over quota le de...

Thursday, March 24, 2011

INI REALITI BUKAN FANTASY

kali ni aku nk cite mende yg aku akn jdkn realiti...smentare nk mnunggu kol 5 ni ade beknye aku mngisi mase dgn menaip kt belog ni... psl ape ak taip n mls nk story verbal pasal kalo story verbal/ lisan bukan ade yg nk dengo pon...zam awl2 da surender dr mndengo angan2 mat jenin aku nih...sudah2!!kali ni bukan fantasi lg hokeh..kali ni btoi2 punye...JGN PANDANG KU SEBELAH MATA!!

4 april ni kn aku akn start kje baru aku kn..aku dengo kt situ bykkkkkkkkk overtime..kalo diizinkan aku nk kaot sume overtime yg de kt situ..psl ape aku rajen scre automatik ni heh??

sebabnye.....


1) aku nk pastikan aku bjaye dptkan lesen 3 bulan selepas aku kje kt situ..walaupon pasaan aku dah meluap2 nk wat lesen skang nih tp aku xde ongkos ke arah itu...(nyesalnye aku bjoli duit PTPTn dulu)..aku kompol2 wet pon x pnah nk ckop psl ade mende len yg perlu DIUTAMAKAN!! cheeeewahhhh

2) lepas raye taon nih aku bcadang (brangan lebih tepat) nk memandu kerete aku sendiri!!!kancil...saga...kelisa..kenari..kete 2nd...third hand...kete buruk..x kesah le ape pon jnji itu kerete ana yg punya...(ADE X KETE YG MONTHLY RM100 JEK?hihi :p)

Click to view the next image.

ni pon ok kn....?

kalo le aku amek kete kt ats nih monthly aku kne kuokan rm290..blom msok minyak lg tuh...
pastu nk cr wet utk renew ins n r/tax lg...

camne plak ngn azam aku nk menabong tiap2 bulan utk aku kawen taon 2014 nanti hek??
poning2...aku nih bukannye gaji beribu riban...

mane nk cr duit utk berjoli lg???adoiyaaii...

okei..GOT IDEA!!!

utk urusan keluarge, hutg piutag ptptn,medical n joli aku akn gune gaji aku :)
utk lesen..kete..minyak kete n saving utk kawen aku akn gune wet tepi aku..wet ot..niage dll la ye..

btol x??bernas x hek??

YA ALLAH..MUDAH2AN TERCAPAI LE HASRAT HAMBAMU NI YE...


p/s: ade yg ckp mmbazer jek aku nk pk bli kete..hey!! tau x aku amat memrlukan kerete sekarang ni!!!keperluan tau!!bukan kemahuan..huh..sush le g kje asek numpang org ..:(